The Hypoglycemic and Anti-inflammatory Effects of Alfalfa (Medicago sativa L.) Plant in Rats

نوع المستند : المقالة الأصلية

المؤلفون

Nutrition and Food Science Dept., Faculty of Home Economics Helwan University

المستخلص

Abstract
This study was carried out to investigate the functional role of alfalfa seeds and its sprouts in controlling diabetes mellitus and treating inflammation in rats. Male albino rats (n= 56) were divided into two main groups. The first group (n=6) was fed on basal diet during the experimental period as -ve control, the second group (n=50) was injected with alloxan (120 mg\kg) for diabetes induction and was divided into five subgroups then fed on diets with alfalfa seeds and sprouts at two levels of intake (5% and 10% ) for four weeks. Serum glucose, insulin, liver function enzymes serum liver glycogen and glycated hemoglobin were determined. Feeding of diabetic rats on diets supplemented with alfalfa seeds or sprouts decreased blood glucose levels significantly. Results showed that liver function enzymes and glycated hemoglobin levels were significantly increased. Also, insulin as well as glycogen level were increased significantly compared to diabetic untreated group. Alfalfa seeds and its sprouts helped in healing inflammation compared with the untreated diabetic ones. The histological studies showed improved in hepatocytes and renal tubules with alfalfa seeds and sprouts supplementation. Alfalfa sprouts were more effective in controlling diabetes mellitus and inflammation than alfalfa seeds. Therefore, nutrition education programs should be encouraged to inform the public about the hypoglycemic and anti-inflammatory effects of alfalfa seeds and sprouts .Further research is required.
 
  أجريت هذه الدراسة لتحقيق الدور الوظيفي لبذور وبراعم البرسيم  في السيطرة على مستويات  السکر فى الدم  وعلاج الالتهابات  فى الفئران المصابه بمرض السکر  .  تم تقسيم (ن = 56) من ذکور الفئران البيضاء الى مجموعتين رئيسيتين. المجموعة الأولى (ن = 6) تغذت على النظام الغذائي الأساسى خلال الفترة التجريبية کمجموعة ضابطة سالبة , والمجموعة الثانية (ن = 50) تم حقنها بمادة الآلوکسان (120 ملجم \ کجم من وزن الجسم) لإحداث مرض السکر وتم تقسيمها الى خمسة مجموعات فرعية   , ثم تم تغذيتهم على نظام غذائى مدعم بمستويين من  بذور وبراعم  البرسيم   (5٪ و 10٪) لمدة أربعة أسابيع. فى نهاية التجربه تم حساب  نسبة الجلوکوز والأنسولين وإنزيمات الکبد  و جليکوجين الکبد فى سيرم الدم  کما تم حساب الهيموجلوبين السکري. وتم إصابة الفئران بالالتهابات عن طريق حقنها بالفورمالين فى مخالبها .حدث  إنخفاض فى  نسبة الجلوکوز  و  إنزيمات الکبد واليوريا والکرياتينين فى سيرم الدم  وايضا الهيموجلوبين السکرى  بشکل ملحوظ فى المجموعات التى تغذت على الغذاء الأساسى المدعم ببذور وبراعم البرسيم  . کما أشارت النتائج الى حدوث زيادة کبيرة في نسبة الإنسولين و  الجليکوجين فى السيرم  بالمقارنة بالمجموعة المصابة بالسکر  و لم يتم علاجها   . أظهرت التحاليل النسيجية للکبد والکلى   تحسنا في خلايا الکبد والأنابيب الکلوية مع العلاج ببذور البرسيم و براعمه . وکانت براعم البرسيم أکثر فاعلية من البذور فى علاج السکر والإلتهابات فى الفئران المصابة   . ولذلک، ينبغي تشجيع برامج التثقيف الغذائي لمعرفة  الجمهور    بقيمة بذور البرسيم وبراعمه  ودوره  في السيطرة على إرتفاع السکر في الدم وعلاج الإلتهابات .  وتشجيع اجراء البحوث فى هذا المجال .
 

الكلمات الرئيسية